Onze werkwijze

Bepaal zelf je auto import pakket.

Bij Auto Import NL kun je, je eigen service-pakket samenstellen. Het organiseren van de alle RDW keuringen, douane afhandeling en de BPM aangifte, alsmede de stalling gedurende het proces zijn standaard inbegrepen in het pakket.

Wil je een auto kopen in Duitsland en ben je zelf al bekend met de ins en outs van de auto import, dan kan je natuurlijk veel zaken zelf regelen. Maar als je meer ontzorgd wilt worden, dan kunnen wij je verder assisteren met het zoeken, aankopen, transporteren en/of regelen van de uiteindelijke aflevering van je voertuig. Zo kies je een pakket dat bij jouw situatie past!

In 7 stappen importeren Gratis BPM indicatie
Met een gerust gevoel uw auto importeren

Wat je altijd van ons kunt verwachten

Stap 1

Auto zoeken

Een Duitse auto kopen kun je het beste zo dicht mogelijk bij de bron aanschaffen. Zo heb je niet alleen scherpere prijzen en een betere uitrusting, ook het keuze aanbod is praktisch eindeloos. Door het heft in eigen hand te nemen, ontloop je partijen in Nederland die een slaatje proberen te slaan uit deze mooie auto’s. Immers de marges die deze partijen zouden verdienen houdt je in eigen zak. 

Wat prijs betreft ben je, zelfs na de BPM (de belasting die je bij import van een motorvoertuig aan de Nederlandse Belastingdienst dient te voldoen), veel gunstiger uit dan bij een aanschaf van een vergelijkbare auto in Nederland.

Kortom, importeren loont!

Stap 2

Auto aankopen

Heb je je droomauto gevonden in het buitenland? Dan kom je bij de volgende stap: het aankoopproces van de auto.

Wij kunnen dit geheel voor je verzorgen. Van het eerste contact met de verkoper, het navragen over de staat van de auto, het onderhandelen over de prijs tot aan het regelen van het papierwerk omtrent de aankoop.

Maar je kan dit uiteraard ook zelf doen! Ervaring leert echter dat verkopers in het buitenland liever te maken hebben met een professionele partij dan met een particulier. 

Wij onderhandelen dan ook zo stevig mogelijk en alleen voor jou als onze klant! 

Stap 3

Transport

Auto Import NL kan het transport naar Nederland van je nieuw aangekochte auto verzorgen. Wij doen dit in samenwerking met een professioneel transportbedrijf die internationaal voor ons rijdt. De lading is gedurende het transport tegen aanschafwaarde verzekerd. 

De prijzen variëren afhankelijk van de afstand en het land waarvandaan de auto moet komen. Neem contact met ons op voor vrijblijvende transportofferte.

Stap 4

RDW keuring

Om een Nederlands kenteken te krijgen op de in te voeren auto, dient deze eerst goedgekeurd te worden door de RDW. Na keuring door de RDW wordt de auto in Nederland geregistreerd. Tijdens deze importkeuring worden diverse zaken gecheckt. Denk hierbij aan het chassisnummer, kentekenpapieren, schade verleden en kilometerhistorie. 

Lange wachttijden? Die zijn vanaf nu verleden tijd! Wij werken namelijk met een VIA (versnelde import aanvraag) die er voor zorgt dat het gehele doorlooptraject slechts enkele dagen in beslag neemt.

Stap 5

Douane en BPM

Na de goedkeuring van de RDW dient er voor de auto nog een BPM aangifte te worden gedaan bij de douane.

De hoogte van de BPM, Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij berekenen de BPM voor je op de meest voordelige wijze. Wij garanderen je het door ons voorberekende BPM bedrag. Hiermee weet je wat de totale kosten zijn van de import. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Stap 6

Kentekenbewijs en kentekenplaten

Wanneer de rest-BPM betaald is ontvangen het kentekenbewijs binnen enkele werkdagen. Vervolgens dient het nieuwe kenteken aangevraagd te worden. Standaard kentekenplaten met letters en cijfers die in het kenteken zijn gedrukt zijn inbegrepen in het instappakket. Kiest u voor het full-service importpakket dan? Dan leveren wij uw nieuwe auto standaard af met luxe kentekenplaten. Deze worden voorzien van opzet letters en cijfers, wat een luxere uitstraling geeft. 

Wil je bij het instappakket liever luxe kentekenplaten? Dan zijn deze leverbaar tegen een meerprijs van € 50,-.

Stap 7

Genieten van je nieuwe auto

En zo is het moment daar, jij kunt gaan genieten van jouw auto! Auto Import NL zorgt er uiteraard voor dat deze netjes is gewassen. 

Mocht je toch liever in een ”nieuwe” auto instappen? Dan bieden wij je tevens diverse mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om jouw auto volledig te laten polijsten in onze car wellness, deukjes te laten verwijderen zonder te spuiten en diverse delen te laten wrappen.

Alles om uw nieuwe auto volledig te laten aansluiten op uw wensen. Want zeg nou zelf, als je het doet, doe het dan goed!

Van alle gemakken voorzien

Onze importpakketten

Bij Auto Import NL berekent u altijd vrijblijvend de juiste BPM. Kies voor een van onze pakketten hieronder of neem bij vragen contact op met onze klantenservice.

Pakket aanvragen
Pakket aanvragen
Indicatie aanvragen

Importeer jou favoriete auto

Al jaren specialiseren wij ons in het importeren van auto’s uit Duitsland. Door onze jarenlange ervaring importeren onze klanten – particulieren, gerenommeerde autobedrijven, merkdealers – met maximaal voordeel, zekerheid en gemak meer dan 200 auto’s per jaar. Dat kunnen wij natuurlijk wel mooi vertellen.., maar je hoort dat natuurlijk liever van onze klanten en relaties, kijk daarom vooral naar de referenties die voor ons achter zijn gelaten op Facebook, Trustpilot, of Google.