Recyclingbijdrage bij import van voertuigen

In Nederland wordt een recyclingbijdrage betaald bij het aanschaffen van een nieuwe auto bij een merkdealer. Per 30 april 2021 geldt deze bijdrage van € 30,- (inclusief btw) ook voor (gebruikte) auto’s die uit het buitenland worden geïmporteerd. Dit geldt voor iedere personenauto (M1) en lichte bedrijfsauto (N1) die voor het eerst een Nederlands kenteken krijgt.

Door de opstelling van een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) is de bijdrage altijd en voor iedereen van toepassing. Wij hebben de taak deze bijdrage te innen voor voertuigen die op individuele basis worden geïmporteerd. Het geïnde bedrag dragen wij af aan Stichting Auto Recycling (SAR).

Hoe pakken wij dit aan?
Wij brengen de recyclingbijdrage in rekening als u een voertuig uit de genoemde categorieën importeert. U ziet de bijdrage op de factuur terug, naast de kosten voor het importeren.

Verantwoord recyclen
Auto Recycling Nederland (ARN, onderdeel van SAR) start binnenkort een landelijke campagne ‘Samen maken we er iets moois van’. Op de campagnewebsite vindt u meer informatie over autorecycling en hoe deze bijdrage wordt ingezet. Door deze verandering betaalt elke importeur mee aan de recycling. Ook regelen we zo dat alle auto’s ook in de toekomst op een verantwoorde manier worden gerecycled. Dat is in ieders belang. Wij vinden het belangrijk dat autorecycling goed wordt georganiseerd, op duurzame manier plaatsvindt en werken daar graag aan mee.